Back to all articles
2 mins read

Beneficiile Automatizarii Procesului de Creditare

Prin digitalizare, instituțiile financiare pot optimiza procesul de acordare a creditelor, reducând semnificativ timpul, costurile și riscurile asociate.

Beneficiile Automatizarii Procesului de Creditare
Written by Andrei Negulescu on May 18, 2023

În era digitală, automatizarea a devenit o componentă esențială în cadrul industriei bancare și financiare, iar procesul de creditare nu face excepție. Prin digitalizare, instituțiile financiare pot optimiza procesul de acordare a creditelor, reducând semnificativ timpul, costurile și riscurile asociate. Iată câteva dintre beneficiile majore ale automatizării procesului de creditare, susținute de cifre și procente relevante.

Eficiență Îmbunătățită

Conform unui studiu realizat de McKinsey, automatizarea poate reduce timpul necesar pentru procesarea unei cereri de credit cu până la 70%. În loc să petreacă ore întregi revizuind manual documente și verificând informații, angajații pot utiliza acest timp pentru a se concentra pe alte sarcini de valoare mai mare.

Reducerea Costurilor

Automatizarea procesului de creditare poate duce și la reduceri semnificative ale costurilor. Potrivit Deloitte, automatizarea poate duce la economii de costuri de până la 60-80% în procesele standardizate precum cele de creditare. Aceasta se datorează reducerii erorilor umane, creșterii eficienței și scăderii necesității de resurse umane.

Minimizarea Riscului

Automatizarea poate contribui, de asemenea, la minimizarea riscului de creditare. Un studiu realizat de EY a constatat că algoritmii de învățare automată pot identifica tendințe și modele în date care sunt greu de observat de oamenii de rând, ceea ce poate ajuta la identificarea riscurilor potențiale mai devreme și la prevenirea fraudelor.

Creșterea Satisfacției Clienților

În cele din urmă, automatizarea procesului de creditare poate duce la o îmbunătățire semnificativă a experienței clienților. Conform unui sondaj PwC, 46% dintre clienții băncilor preferă aplicarea online pentru un credit în locul interacțiunii cu un reprezentant bancar. Automatizarea permite o procesare mai rapidă a cererilor și un răspuns mai rapid, ceea ce duce la satisfacția clienților.

Totul porneste de la documente, si procese. Odata ce le-ai pus pe ele la punct, ai creat un sistem pe care poti veni cu imbunatatiri constante, ce pot face Business-ul mai bun din toate punctele de vedere. 

Haide sa ne auzim intr-un call de 30 de minute sa-ti povestesc mai multe. Am facut genul asta de solutii in mai multe banci mari din Romania.