Back to all articles

Cum sa va pregatiti compania pentru Inteligenta Artificiala (AI)

In acest moment, implementarea AI-ului in organizatii poate face diferenta dintre succes si esec pe termen lung. Care sunt primii pasi?

Cum sa va pregatiti compania pentru Inteligenta Artificiala (AI)
Written by Andrei Negulescu on Apr 28, 2023

Inteligența Artificială (AI) și Business Intelligence (BI) au devenit doi piloni importanți în dezvoltarea tehnologică a companiilor. Implementarea acestor tehnologii poate aduce beneficii semnificative, precum creșterea eficienței și reducerea costurilor. Cu toate acestea, pentru a profita la maximum de aceste oportunități, este esențial să vă asigurați că organizația dumneavoastră are o infrastructură solidă de gestionare a conținutului și a proceselor. Aici intervine OnBase, o soluție care poate fi cheia succesului în implementarea AI și BI în compania dumneavoastră.

Dati-i Date, Informatii, ca sa Invete

Provocarea principala a unui model de ML si AI este ordonarea datelor. In teorie, puteti avea propriul ChatGPT al organizatiei, un fel de asistent atotstiutor al companiei. Dar pentru a fi astfel, el trebuie sa aiba de unde invata despre ce faceti, despre procese, despre date, clienti, furnizori, angajati. 

Si ca sa poata invata, are nevoie de date. Date din documente, din procese, din baze si tabele structurate, agregate din toate sistemele existente. Numai astfel el poate intelege organizatia voastra. Training-ul este rapid, datele sunt provocarea. 

Cum Adunam Date Organic? 

Simplu! Cu un sistem care, cand angajatii isi fac pur si simplu treab, agrega toate documentele, informatiile, si datele despre proces. Un sistem care mineaza in documente, in lucrul organizational si astfel structureaza toate informatiile necesare. Imaginati-va cate poate sti un AI al vostru propriu daca are acces securizat la toate documentele – contracte, facturi, proiecte, solicitari. Practic, orice raspuns este la o simpla intrebare distanta. 

Aplicatiile noastre sunt gandite pentru a acumula informatii cu usurinta, in timp ce angajatii pur si simplu indeplinesc sarcini. 

Care este cea mai simpla varianta? 

Implementarea unui sistem de Document sau Content Management acolo unde sunt cele mai multe, si cele mai importante informatii. Acesta trebuie integrat cu celelalte sisteme pe care le aveti (ERP, CRM, etc.) pentru a putea unifica informatiile. 

Apoi, prin implementarea unui model propriu de ML sau AI, acesta va folosi datele adunate de OnBase pentru a deveni asistentul atotstiutor al organizatiei. 

Suna bine? Haide sa exploram posibilitatile impreuna!