Back to all articles
2 mins read

Digitalizare Pas-cu-Pas: Cum castiga testoasa cursa digitalizarii?

Tortoise approach poate fi mai eficientă și mai puțin riscantă decât să încerci să faci salturi uriașe in ceea ce priveste digitalizarea.

Digitalizare Pas-cu-Pas: Cum castiga testoasa cursa digitalizarii?
Written by Andrei Negulescu on May 03, 2023

Digitalizarea poate fi un proces complicat și intimidant pentru multe companii, în special în ceea ce privește dezvoltarea unei infrastructuri IT eficiente și adaptabile. O abordare incrementală, în care începi cu o nevoie de bază și apoi te extinzi pe măsură ce descoperi alte nevoi, poate oferi rezultate mai bune în cele din urmă. Iată de ce abordarea pas cu pas poate fi o strategie câștigătoare în digitalizare:

1. Începe cu o nevoie de bază și dezvoltă-te în funcție de aceasta

Este important să începi procesul de digitalizare cu o nevoie de bază, cum ar fi gestionarea documentelor sau automatizarea unui proces specific. Acest lucru îți permite să te concentrezi pe aspectele esențiale și să eviți riscul de a investi în soluții nepotrivite sau prea complexe pentru nevoile actuale ale companiei.

2. Implementează soluții scalabile și adaptabile

În loc să încerci să dezvolți o infrastructură IT completă și definitivă din start, investește în soluții scalabile și adaptabile care pot fi extinse și îmbunătățite pe măsură ce afacerea crește și evoluează. Acest lucru îți va permite să adaugi și să ajustezi funcționalități și resurse în funcție de nevoile viitoare ale companiei, fără a fi nevoie să reconstruiești întreaga infrastructură de la zero.

3. Învățare continuă și ajustare pe baza experienței

Pe măsură ce implementezi soluții digitale pentru a răspunde nevoilor de bază, vei descoperi noi nevoi și oportunități de îmbunătățire a proceselor și operațiunilor. Abordarea pas cu pas îți permite să înveți din experiență și să ajustezi strategia și infrastructura IT în funcție de aceste descoperiri, asigurându-te că rămâi pe drumul cel bun.

4. Colaborarea între departamente pentru a identifica nevoile și prioritățile

Abordarea incrementală implică și colaborarea strânsă între departamentele companiei pentru a identifica nevoile și prioritățile în ceea ce privește digitalizarea. Prin implicarea tuturor părților interesate, vei avea o viziune mai clară asupra obiectivelor pe termen scurt și mediu și vei putea dezvolta o infrastructură IT care să răspundă nevoilor reale ale companiei.

5. Managementul riscului și a costurilor prin digitalizare pas cu pas

Investind în soluții digitale în mod incremental, vei putea gestiona mai bine riscul și costurile asociate. În loc să aruncati multi bani pe un pariu dezinformat, investiti incremental in solutii la probleme clare, cu beneficii clare ce vor veni rapid. 

Noi la Matricia ne ajutam clientii sa isi inteleaga nevoile, si ii sfatuim sa parcurga procesul de digitalizare treptat, pornind de la 'the lowest hanging fruits'.

Programeaza un call ca sa iti intelegi nevoile mai bine!